2020-08-18 13:37:33• hírek • Agerpres / Bede Emőke

Idős páciens halálát hozták összefüggésbe a koronavírus-fertőzés szövődményeivel

A legutóbbi tájékoztatás óta 1 014 új koronavírusos megbetegedést igazoltak Romániában – közölte kedden a Stratégiai Kommunikációs Csoport (GCS).

A GCS szerint olyan személyekről van szó, akiknek korábban nem volt pozitív teszteredményük. Az új esetekkel 72 208-ra nőtt a fertőzöttek száma. 33 135 pácienst gyógyultnak nyilvánítottak, 8 316-an pedig tünetmentesek voltak, így ők tíz nap után elhagyhatták a kórházat. A Covid-19-cel összefüggésbe hozott elhalálozások száma 3 074.


A kommunikációs csoport ugyanakkor arról is beszámolt napi összesítésében, hogy jelenleg 7 118 személyt kezelnek kórházban COVID 19-cel, kik közül 479 személy szorul intenzív terápiás kezelésre. Ez idáig 1 542 094 koronavírusteszt eredményét dolgozták fel Romániában. Ezek közül 21 289-et az elmúlt 24 órában végeztek el, 13 290-at az esetmeghatározás és az orvosi protokoll alapján, 7 999-et pedig kérésre.


Szatmár megyei adatok

A prefektusi hivatal keddi tájékoztatása szerint Szatmár megyében a legutóbbi tájékoztatás óta mindösszesen 1 új fertőzést igazoltak, mellyel 173-ra nőtt a betegség megjelenése óta azonosított koronavírusos személyek száma. Ezek közül 101 főt már gyógyultnak nyilvánítottak az orvosok, így ők elhagyhatták a kórházat, a betegséggel kapcsolatba hozott elhalálozások száma azonban a keddi jelentés szerint immár 9-re nőtt.


A fertőzés szövődményeivel egy olyan 83 éves férfi elhunytát hozták összefüggésbe, aki egyéb betegségekben is szenvedett, kórelőzményeiben Alzheimer-kór, magas vérnyomás, valamint krónikus iszkémiás szívbetegség is szerepel. A férfit augusztus 10-én utalták be a kórházba, ahol 5 nappal később szervezete feladta a harcot. Arról, hogy pontosan miként is határozzák meg a koronavírus által okozott elhalálozás esetét a szakhatóságok, ide kattintva lehet olvasni.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: